danebu-panorama

Rikelig med aktiviteter hele året

Danebu Panorama er en fjellperle midt i Valdres sitt flotte fjellandskap, omringet av vakker natur. Naturopplevelsene er mange og venter rett fra dørstokken. Man kan nyte flott lavterskel turterreng om sommeren eller langstrakte langrennsløyper om vinteren.

Vandring

På dørstokken til Danebu Panorma venter flere flotte turer. Terrenget er lavterskel og passer derfor for hele familien og alle aldre. Du trenger ikke nødvendigvis gå langt før du er omkranset av nydelig natur og flott panoramautsikt. Det er kort vei til de nærmeste toppene, men du kan også gå flotte lengre turer. Du finner alltid en flott tur tilpasset ønsket for dagen. Innenfor ca. en times kjøring når du også de flotte turområdene i Beitostølen og Vang.

Sykling

Valdresfjellene byr på fantastiske sykkelturer! Fra Danebu Kongsgaard kan du blant annet sykle en flott sykkeltur til Kruk – langs stølsveger går det en blåmerket og lett kupert sykkelløype mellom Danebu og Nythun. Ønsker du en guidet sykkeltur, anbefaler vi Bike Beitostølen/Valdres Rides. De tilbyr guidede sykkelturer og instruksjon i hele Valdres. Her kan du få kurs og turer for alle nivåer, men de holder seg stort sett i terrenget og på skogs- og fjellstier.

Alpint

Det er ski-inn / ski-ut fra Danebu Panorama til Valdres Alpin. Du kan ta på deg skiene rett utenfor døra og skli rett ut i de flotte alpinløypene. Valdres Alpinsenter ligger vakkert til på solsiden i Aurdal. Her finner du 5 skiheiser og 15 nedfarter med ulik vanskelighetsgrad. Det er eget barneområde med to barneheiser, et tallerkentrekk og et beltetrekk. Bruk av beltetrekket er gratis. Terrengparken i Valdres Alpinsenter byr på hopp, big jumps, railer og bokser. I skianlegget finnes også skikro og skiutleie.

Langrenn

Det kryr av flotte langrennsløyper rundt Danebu Panorma. Både for store og små. Langrennsrutene har forskjellige lengder, stigning og naturomgivelser. Ta på deg skiene rett utenfor døra og få en skiopplevelse i den vakre naturen. På Aurdalsåsen er det et dyktig løypelag som forbereder, prepper og vedlikeholder løypene. De arbeider hardt for at alle skal glede seg over skiløypene i området. Skiløypene henger også sammen med løypenettene videre innover i Valdres, f.eks. til Beitostølen.

Kultur

Valdres er kjent for sin mangfoldige kultur og unike tradisjoner. Her finner du en levende stølskultur. Mange av gårdene er åpne for publikum om sommeren, med mulighet for både øl- og ostesmaking. Valdres har også et variert kulturliv med små og store festivaler og arrangementer i løpet av året, eksempelvis Rakfiskfestivalen, Valdres Sommersymfoni, Hemsingfestivalen og Jørn Hilme-stemnet. Valdresmusea er et av landets fremste folkemuseer og ble kåret til årets museum i 2022. Visste du at Valdres er den regionen i Norge med størst konsentrasjon av stavkirker? Stavkirkene er en viktig del av den norske kulturarven, og hele 6 av de 28 bevarte norske stavkirkene finner du i Valdres.

Golf

Valdres Golf er en naturperle av en golfbane der den ligger naturskjønt til nede ved Dokkafjorden nederst i dalen, kun 12 km fra Danebu Panorama. På denne idylliske 9-hulls golfbanen med 18 utslagssteder, kan du nyte flotte og innholdsrike dager i vakre omgivelser. Den årlige golfturneringen i uke 40 (høstferien for Oslo-området) er spesielt populær blant hytteeierene i Aurdalsåsen.

Fisking

Fisking Det er flere vann i nærheten av Danebu Panorama som har fine fiskemuligheter. Like ved ligger Damtjern og Lomtjernet. Fiskekort til fjellvann som tillater fisking kan kjøpes på Danebu Kongsgaard, og for Lomtjernet via SMS. På Kongsgaarden kan du også leie båt i Damtjernet. I Aurdalsfjorden finner du både ørret, abbor og sik. Det er flere steder å fiske fra land rundt vannet, men det er også mulighet til å leie båt fra Aurdal Fjordcamping. Fjordcampen deler også gjerne lokalkunnskap om hvor fisken som regel biter. Ryktet sier at wobbler og mark er to slagere for å lure fisken på kroken.