Aktiviteter rundt Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard er en fjellperle midt i Valdres sitt flotte fjellandskap, omringet av vakker natur. Naturopplevelsene er mange og venter rett fra dørstokken. Man kan nyte flott lavterskel turterreng om sommeren eller langstrakte langrennsløyper om vinteren.

Det er også ski inn – ski ut til Valdres Alpinsenter med 5 skiheiser og 14 løyper/nedfarter. I nærheten av fjellperlen ligger også en golfbane med 9 hull, Valdresmusea og Kongevegen.

På vandring rundt Danebu kongsgaard

På dørstokken til Danebu Kongsgaard venter flere flotte turer. Terrenget er lavterskel og passer derfor for hele familien og alle aldre. Du trenger ikke nødvendigvis gå langt før du er omkranset av nydelig natur og flott panoramautsikt. Det er kort vei til de nærmeste toppene, men du kan også gå flotte lengre turer. Du finner alltid en flott tur tilpasset ønsket for dagen. Innenfor ca en times kjøring når du også de flotte turområdene i Jotunheimen, Vang og Hemsedal.

Langrenn

Det kryr av flotte langrennsløyper rundt Danebu Kongsgaard. Både for store og små. Langrennsrutene har forskjellige lengder, stigning og naturomgivelser. Du vil alltid finne noe som passer perfekt for deg akkurat den dagen. Ta på deg skiene rett utenfor døra og få en skiopplevelse i de vakre naturomgivelsene.
På Aurdalsåsen er det et dyktig løypelag som forbereder, prepper og holder løypene ved like. De arbeider hardt for at alle skal glede seg over skiløypene i området. Skiglede får man ved å ha et løypelag som dette.
Skiløypene henger også sammen med løypenettene videre innover i Valdres, f.eks til Beitostølen.

Alpint

Valdres Alpin ligger rett ved Danebu Panorama. Du kan ta på deg skiene rett utenfor døra fra alle enhetene og skli rett ut i de flotte alpinløypene. For å komme tilbake, tar du heisen til toppen av bakken og tar Danebuløypa tilbake.
Valdres Alpinsenter er et av Valdres største alpinsentre og ligger vakkert til på solsiden i Aurdal. Her finner du 5 skiheiser og 15 løyper/nedfarter med ulik vanskelighetsgrad. Det er eget barneområde med to barneheiser, et tallerkentrekk og et beltetrekk. Bruk av beltetrekket er gratis. Terrengparken i Valdres Alpinsenter byr på hopp, big jumps, railer og bokser. I skianlegget finnes også skikro og skiutleie.

Kultur

Danebu Panorama ligger midt i vakre Valdres. Valdres byr ikke bare på nydelig natur, men også kultur og mat.

Fisking

Det er flere vann i nærheten av Danebu Kongsgaard som har fine fiskemuligheter. Rett ved Kongsgaarden ligger Damtjern og Lomtjednet. Aurdal Fjellpark leier ut båt til Lomtjednet og Danebu Kongsgaard leier ut båt til Damtjern.
Fiskekort til fjellvann som tillater fisking kan kjøpes i Fjellparkstua, Aurdal Fjellpark og via SMS.

I Aurdalsfjorden finner du både ørret, abbor og sik. Det er flere steder å fiske fra land rundt vannet, men det er også mulighet til å leie båt fra Aurdal Fjordcamping. Fjordcampen deler også gjerne lokalkunnskap om hvor fisken som regel biter. Ryktet sier at wobbler og mark er to slagere for å lure fisken på kroken.

Golf

Nederst i dalen ved siden av Aurdalsfjorden ligger den idylliske 9 hulls golfbanen, Valdres Golf. Her, kun 12km fra Danebu, kan du nyte flotte og innholdsrike dager i vakre omgivelser. Golfturneringen i uke 40 (høstferien for Oslo-området) er spesielt populær i Aurdalsåsen.